Recept:

GERSE SPARERIBS

Ik gebruik het liefst de 3 2 1 methode met de dikbevleesde ribbetjes.. 

– Trek eerst het vliesje van de ribbetjes af. Door het achterkantje van een mes eronder te steken maak je een beginnetje. Met een keukenpapiertje trekkie het er makkelijker af.

– Hierna de ribbetjes ruim in de rub zetten. Zelf gebruik ik graag de rubs en saussies van Grate Goods. De ribbetjes laat je dan in een ziplock zakkie minimaal 24 uur in de koeling legge. Zorg gelijk dat er genoeg pijppies koud staan. (pijppie = flesje bier)

– De volgende dag haal je de ribbetjes uit de koeling en laat je ze ff op temperatuur komme. Stook je barbequetje ff op tot een temperatuur van ongeveer 120 graden.

– Een ribrekkie is gers om je ribbetjes naast elkaar in je barbequetje te zetten. Voeg een whiskey- of appelchunk toe aan de houtskool voor net ff dat extra smaakie. De ribbetjes mogen 3 uur lang indirect op je barbequetje…Tijdens het garen spuit je ff met een spuitbussie de ribben een paar keer in met whiskey. Tijd voor een pijpppie.

– Na het garen pakkie de ribbetjes in met dikke aluminium folie. Schenk hier een flinke scheut appelsap of cola bij. De ribbetjes mogen er indirect 2 uur op…tijd voor een pijppie

– Haal de ribbetjes uit de folie. Doe dit ff rustig want ze zijn nu al zo gaar dat de ze van het botje vallen. De ribbetjes mogen weer terug in het ribrekkie. Smeer ze nu elke 15 minuten ff in met je bbq-saus. Nu worden ze weer iets steviger. De laatste 5 minuten leggie ze ff direct boven de kolen voor een gers donker buitenkantje. Tijd voor een pijppie en om de heerlijke ribbetjes te proeven…..GERS!!