WWW.GERSEBBQ.NL
DAS FF GERS!!

GERSE PORK BELLY ENDS


Gerse pork belly ends zijn kleine stukkies buikspek zonder zwoerd. Vooral buikspek van het Iberico varken is een aanrader.

- Haal het kilootje buikspek uit de koeling zodat het ff op temperatuur ken komme. Snij het buikspek in blokkies van 3/4 centimeter.

Zet alle blokkies pork ff lekker in de rub. Zorg dat alles goed bedekt is.

Steek  je barbequetje ff an en houd hem op een temperatuur van 120 graden.

- Leg de blokkies op het rooster voor 2,5 / 3 uur. Voeg ook ff wat kersenhout toe aan de houtskool voor een lekker rooksmakie. Tijd voor een pijppie.

- Na 2,5 /3 uur haal je de blokkies van de barbeque en gooi je ze in een aluminium ovenschaal. Voeg hiero 3 eetlepels esdoornsiroop, 3 eetlepels  bruine bastardsuiker en 3 eetlepels roomboter aan toe en dek hem af met aluminiumfolie. Tijd voor een pijppie.

- Na 2 uur gooi je de blokkies in een andere schaal en spuit je daar je favoriete BBQ saus overheen. Zet de schaal weer ff terug in je barbequetje voor 20 minuten. Tijd voor een pijppie. 

- Na 20 minuten is de saus gekarameliseerd. Tijd voor een pijppie en om de heerlijke blokkies te proeven.....GERS!!


 

 
Opbellen