GERSE BBQ
DAS FF GERS!!

GERSE PICANHA

Picanha is het staartstuk van het rund. Een mals stukkie vlees met een lekkere dikke vetlaag. Ja je leest het goed: een lekkere dikke vetlaag. Als je dit gers stukkie vlees heb klaargemaakt dan ga je ook zeker genieten van het vet.

- Breng je barbequetje tot een temperatuur van 150 graden

- Nadat je de picanha op kamertemperatuur heb laten komme snij je de vetlaag kruislings in. Let er ff op dat je daarbij niet in het vlees snijdt. Verwijder gelijk aan de vlees zijde het vliesje.

- Smeer de picanha ff lekker in met olijfolie. Gooi daarna ff wat grof zeezout en zwarte peper over zowel over de vlees- als over de vetkant.

-Leg je picanha ff 2 tot 3 miniten om en om direct boven je kolen. Zo fakkel je ff dat buitenlaagje dicht zodat zo min mogelijk vocht uit loopt.

- Nou leggie je picanha in de indirecte manier op je barbequetje. Leg er wel ff een bakkie onder want er loop best wel wat vocht uit. 

- Tot een kerntemperatuur van 45 graden hebbie alle tijd om een lekker pijppie te drinken.

- Als je picanha een temperatuur heb van 45 graden bouw je je barbequetje om tot direct grillen

_ fakkel de picanha af zodat hij een lekker donker bruin buitenkantje krijgt, Dit is ook het moment dat het vet lekker gaat druipen dus je heb garantie op mooie vlammen

- Een kerntemperatuur van 50 graden is genoeg om je picanha eraf te halen en ff te laten rusten onder een stukkie aluminiumfolie.

- Tijd voor een pijppie....

- Na 10 minuten rusten zijn de vleessappies weer een beetje verdeeld en ken je je trots gaan aansnijden. Let ff op bij het aansnijden dat je haaks op de draad snijdt. Anders ken je nog weleens moeten kauwen totdat je een ons weegt.......

- Tijd voor een pijppie en het eten van je gerse picanha.......GERS!!

  
Opbellen