GERSE BBQ
DAS FF GERS!!

GERSE BURGERT


Een hamburgert doet het altijd goed. Weinig werk en toch een erg gers resultaat!

 Ingrediënten:

 -      Hamburgers; zelf vindt ik een Angus burgert van bijvoorbeeld BBQuality heel erg lekker. Maar rundergehakt van de slager bij jou om de hoek ken natuurlijk ook gewoon. Gewoon ff met een hamburgerpers een paar mooie burgers persen. 

 -      Cheddar kaas; effe een paar goeie plakken van de kaasboer. Bij gebrek aan beter volstaat cheddar van de supermarkt natuurlijk ook. 

 -      Guacamole; zelfgemaakt. Paar avocado’s, rood uitje, knoflook, wat tomaatjes, verse koriander, peper & zout, beetje olijfolie, wat chilipepertje en wat citroensap. 

 -      Tomatensalsa; zelfgemaakt. Paar goeie rijpe tomaten, rood uitje, peper & zout, sjalotje, knoflook, chilipepertje, peterselie

 -      Tortillachips; de tortillachips salted van Santa Maria zijn erg lekker maar het zakkie chips van het huismerk van de supermarkt ken ook.

 -     Broodjes; de Italiaanse bollen die jezelf nog moet afbakken zijn erg lekker hierbij. 

- Jalapeno pepers; gewoon van de gesneden pepertjes uit zo'n potje


Bereiding:

-      Start met het maken van de tomatensalsa en guacamole.  

Probeer de tomatensalsa een dag van tevoren te maken dat zorgt ervoor dat hij nog beter op smaak is. Als je de guacamole een dag van tevoren maakt loop je het risico dat hij verkleurt dus niet doen. 

 -      Stook de BBQ op richting de 200 / 250 graden en richt hem in voor direct grillen.

 -      Bak je broodjes af in de oven. Snij ze na het bakken even door en grill de binnenkant kort op de BBQ zodat ze een lekker krokant laagje krijgen. Dit voorkomt dat de broodjes klef gaan worden door de topping. Bestrijk de bovenkant van het broodje met wat olijfolie en strooi hier wat grof zeezout op.

 -      Strooi wat kruiden over de burgers. De kruiden van Grate Good Premium All Purpose BBQ rub passen hier heel goed bij. Grill de burgers. Probeer de BBQ tijdens het grillen zoveel mogelijk dicht te houden om de grote vlammen tegen te gaan. Medium rare is voor de burgers het lekkerst. Gebruik als hulp eventueel een kernthermometer (55 graden). Beleg de burgers net voordat ze klaar zijn met cheddar zodat deze nog even ken smelten. 

-    Maak de broodjes op. Op het onderste gedeelte van het broodje gaat een flinke schep guacamole. Hierop gaat de burgert. Beleg de cheddar met de tortillachip en wat stukkies jalapeno. Op de tortillachips gaat een flinke schep salsa. Als laatste het bovenkantje van de burger erop en de gerse hamburgert is klaar! 

 Tijd voor een pijppie en je zelfgemaakte burgert……GERS!  
Opbellen