GERSE BBQ
DAS FF GERS!!

GERSE ASPERGES

Het hoeft natuurlijk niet allemaal zo ingewikkeld te worden te zijn. Een paar simpele dingen van de BBQ en je heb gewoon een top maaltijd. 

In deze tijd van het jaar zijn er volop asperges te koop. Groene en witte asperges kunnen beide prima op de bbq.

Groene asperges mot je eerst effe wassen en drogen met een keukenpapiertje. Snijt de onderkant van de asperge (2cm) af dit is anders een taai stukkie straks.  Dan kennen ze op een BBQ van ongeveer 150 graden direct boven de hete kolen bruin ken grillen. Met 8 tot 10 minuten zijn ze gaar!

Witte asperges mot je eerst effe goed schillen en het onderkantje (2cm) eraf snijden. Kook ze dan beetgaar in een pan met water waarna je ze dan per 2 of 3 in de ham rolt. Gebruik hiervoor wel een beetje goeie ham en niet die goedkope onderin het schap bij de supermarkt. De rolletjes afgrillen op de BBQ waardoor  je een mooie grillrand krijg op de ham. 

Witte asperges ken je ook insmeren met een goeie olijfolie, peper / zout en dan 45 minuten indirect grillen op een BBQ van ongeveer 150 graden.

Serveer er wat gebakken aardappels bij met een gers stukkie beenham en je heb een waanzinnige maaltijd te pakken! Cheers!
 
Opbellen